Erkend verhuizer

10 tips voor het inpakken van je verhuisdozen

10 tips voor het inpakken van je verhuisdozen

Een tijdrovend en soms ingewikkeld onderdeel aan verhuizen is het inpakken van je verhuisdozen. Dat jouw spullen van de ene locatie naar de andere moeten worden gebracht, is duidelijk. Maar welke spullen neem je allemaal mee? Hoe pak je ze in? En hoe zorg je ervoor dat jouw spullen niet kapotgaan?

Hier staan tien tips op een rijtje om het inpakken van jouw verhuisdozen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

[1] Zet verhuisdozen in elke kamer van je woning.

Op die manier pak je alle spullen in op de plek waar ze al staan, en hoef je niet met je spullen van de ene kamer naar de andere te sjouwen.

 

[2] Plak etiketten op alle verhuisdozen.

Ben je later op zoek naar één bepaald voorwerp, dan hoef je niet alle dozen open te maken. Zet dus bijvoorbeeld “servies” of “badtextiel” op de doos. Je kan er ook voor kiezen om je dozen te labelen per kamer, dus “keuken” of “slaapkamer”.

[3] Bewaar een aparte doos voor spullen die je meteen nodig gaat hebben.

Er zijn altijd spullen die je op de eerste dag bij de hand wil hebben. Denk aan: toiletartikelen, je portemonnee, kleding om in te slapen. Houd ze apart, zodat je hier aan het einde van een lange verhuisdag niet meer naar hoeft te zoeken.

 

[4] Verdeel het gewicht van de spullen goed over de dozen.

Het is niet handig als de ene doos alleen maar boeken bevat, terwijl in de andere doos wat theedoeken zitten. Zorg er dus voor dat je het gewicht goed verdeeld. Dit voorkomt ook dat de doos te zwaar wordt en het begeeft.

 

[5] Maak gebruik van originele verpakkingen.

Heb je het originele doosje van je telefoon nog? Of van je elektrische tandenborstel, laptop, of waterkoker? Maak hier gebruik van. Vierkante dozen pakken veel handiger in, en ze beschermen jouw apparatuur ook nog eens.

 

[6] Begin op tijd met het inpakken.

Het is ontzettend verleidelijk om het nog even voor je uit te schuiven, maar uiteindelijk zal je er toch echt aan moeten geloven. Begin dus op tijd! Pak, zodra het kan, alvast kleine dingetjes in die je niet meer nodig gaat hebben. Dit scheelt je tijd en moeite wanneer je op het einde alle stress tegelijk ervaart.

 

[7] Ben kritisch over wat je meeneemt naar je volgende woning.

Gebruik dit moment om je te bedenken of je iets nog écht gaat gebruiken. Dat half-volgeschreven notitieblok, die trui die je al twee jaar niet hebt gedragen, die gerafelde theedoek vol onuitwisbare vlekken: gooi ze weg.

 

[8] Pak breekbare spullen slim in.

Natuurlijk wil je dat er niets kapotgaat tijdens jouw verhuizing. Zorg daarom voor goed inpakmateriaal. Maak gebruik van kleding, kussens, dekbedhoezen en ander textiel. Of koop noppenfolie om je spullen veilig over te brengen.

 

[9] Zet voorwerpen die bij elkaar horen in dezelfde doos.

Denk hierbij aan apparatuur en opladers, een badhanddoek en zwemspullen, en losse onderdelen van eenzelfde voorwerp. Zo voorkom je een lange zoektocht later.

 

[10] Maak je verhuisdozen goed dicht.

Heb je eenmaal alles goed ingepakt, zorg er dan voor dat je de dozen goed dichtmaakt. Vouw de dozen dicht zoals het hoort, en maak eventueel gebruik van tape voor de stevigheid. Niets is zo irritant als weer helemaal opnieuw moeten beginnen omdat al je spullen uit de doos zijn gevallen.

Met deze tips ga jij goed voorbereid aan de slag met het inpakken van jouw spullen. Dit is één van de belangrijkste stappen in het verhuisproces. Denk je hier toch hulp bij nodig te hebben, of heb je hier verder nog vragen over? Wiersma Verhuizingen staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

 

 

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn