Erkend verhuizer

Jouw nr. 1 expert voor verhuizen Friesland

Wiersma is jouw partner in verhuizen Friesland. Friesland is een prachtige provincie en heeft ongelooflijk veel te bieden. Wanneer u opzoek bent naar ruimte, rust en natuur, dan is Friesland een goede keus. Naast de vele ruimte en vrijheid heeft de provincie ook vele gezellige steden. Een voorbeeld hiervan is Leeuwarden, oud Culturele Hoofdstad van Europa. Wanneer u van provincie naar provincie verhuist kan er een cultuurverschil ontstaan. Daarom hebben wij voor u een aantal punten om Friesland en de inwoners beter te leren kennen en misschien u te laten overwegen om te kiezen voor verhuizen Friesland.

Een echte Fries

De Friese bevolking is net ietsje anders dan de rest van Nederland. Friezen hebben hun eigen taal maar ook een eigen manier van leven. Friezen staan bekend om hun rustige, relaxte en vrije levensstijl. Een inwoner van Friesland wordt echter van oudsher ook omschreven als stug, dit is vandaag de dag achterhaald. Wat echte Friezen kenmerkt is de gastvrijheid en de ontspannen sfeer. Dit maakt het een provincie waar u zich snel zal thuis voelen.

De Friese natuur

Het landschap van de provincie kent vele mooi locaties waaronder vier nationale parken. Een bekend voorbeeld hiervan is de Waddenzee en het Waddengebied, welke uitgeroepen is tot het mooiste natuurgebied van Nederland. Het Waddengebied behoort ook tot de UNESCO Werelderfgoed lijst. Naast het waddengebied kent Friesland vele mooie parken en bossen, welke geschikt zijn om een heerlijke wandeling in te maken.  Voor veel mensen vanuit de randstad zijn dit redenen om te kiezen voor verhuizen Friesland.

Hoofdstad van de provincie Friesland

De hoofdstad van Friesland is de stad Leeuwarden die in Nederland die bekend staat om zijn grachten en historische gebouwen. De stad herbergt ook een aantal musea en kunstgalerijen. Leeuwarden is een populaire toeristische bestemming en ook een fijne plek om te wonen en te werken. De stad Leeuwarden was in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. In Leeuwarden zijn vele winkels, cafés en restaurants waardoor de stad geschikt is voor vele geplande uitjes. In de stad worden ook erg veel evenementen gehouden waar u heen kan om feest te vieren. Onder andere het Fries Straatfestival is een van de grote trekpleisters voor de stad Leeuwarden. Leeuwarden is dan ook erg populair bij mensen die kiezen voor verhuizen Friesland.

De elf steden in Friesland

Friesland kent vele gezellige en sfeervolle steden. In de elf steden zijn genoeg leuke activiteiten te doen voor jong en oud. Een evenement welke de elf steden bij elkaar brengt is de Elfstedentocht. De Elfstedentocht is een schaatstocht van bijna 200 kilometer over natuurijs. De schaatstocht wordt georganiseerd door de Koninklijke vereniging De Friesche Elf Steden. Vanwege de afstand wordt de Elfstedentocht ook wel “De Tocht der Tochten” genoemd. De start- en aankomstplaats is de hoofdstad van Friesland.

De Friese meren

De Friese Meren zijn een keten van meren in de provincie Friesland in Nederland. De meren worden gevoed door de Afsluitdijk, een dam die in de jaren twintig werd gebouwd om de Zuiderzee (nu IJsselmeer) af te sluiten van de Noordzee. De Friese Meren zijn een populaire toeristische bestemming, bekend om hun schoonheid en om de vele activiteiten die op en om hen heen te beleven zijn. De meren zijn ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder talloze vogelsoorten.

De Friese meren zijn mooie en rustige plekken om te ontsnappen aan de drukte van alledag. De Friese meren zijn dan ook een schitterende gebied om te wonen en een goede reden om te kiezen voor verhuizen Friesland.

Offerte aanvragen voor verhuizen Friesland

Verhuizen Friesland binnen de provincie of naar een andere provincie? Bij hulp en ondersteuning helpen onze experts bij Wiersma verhuizingen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Verhuizen Friesland