Erkend verhuizer

Ga je verhuizen? Dit moet je weten over je energiecontract!

Ga je verhuizen? Dit moet je weten over je energiecontract!

Ga je binnenkort verhuizen? Denk dan ook aan je energiecontract. Je energiecontract verhuist namelijk niet automatisch mee naar je nieuwe adres. Ook kan je huidige contract niet het beste en voordeligste contract zijn voor je nieuwe woning. Bij een verhuizing is een goed moment om te kijken welk energiecontract het beste bij je nieuwe situatie past.

Variabel of vast contract?

Een variabel contract is het meest voorkomende contracttype onze markt. Variabele contracten zijn vrij flexibel, wat betekent dat je kunt profiteren van het laagste tarief aan het begin van een contracttermijn, maar ook tussentijds een hoger contracttarief kunt tekenen als de tarieven stijgen. Vaste contracten daarentegen zijn uitgegeven voor een vaste looptijd, meestal 20 jaar. Dit maakt vaste contracten stabieler dan variabele contracten, aangezien er geen extra flexibiliteit is die tot hogere kosten kan leiden.

Kun je het contract meenemen naar het nieuwe adres?

Kies een leverancier met een no-move policy. Dit betekent dat als je naar een nieuw adres verhuist, je het huidige contract kunt meenemen. Bij sommige tarieven kun je een contract niet meenemen naar een nieuw adres, dus zorg ervoor dat dit het geval is bij jouw leverancier. Zorg er ook voor dat je gemakkelijk kunt overstappen naar een nieuwe leverancier als je dat later wilt. Bij sommige leveranciers kun je tijdens de looptijd van het contract overstappen naar een andere leverancier, maar bij andere kun je alleen tijdens de laatste zes maanden tegen een kleine vergoeding overstappen. Om ervoor te zorgen dat je het huidige contract mee kunt nemen naar een nieuwe adres, moet je ervoor zorgen dat de leverancier op de lijst van goedgekeurde leveranciers staat. Bij de meeste leveranciers moet je eerst overstappen naar een goedgekeurde leverancier voordat je jouw bestaande contract kunt meenemen.

Maak een vergelijking

Als je al een energiecontract hebt, is het tijd om te gaan vergelijken op het gebied van energie. Probeer bij het vergelijken van energiebedrijven te kijken naar de volgende factoren:
– Hoeveel energie verbruikt je?
– Wat is jouw energiebehoefte in kWh?
– Hoeveel elektriciteit verbruikt je per maand?
– Wat is jouw gemiddelde energierekening?
– Welke andere kosten zitten er in jouw energiecontract?
– Wat zijn de besparingen en voordelen?
– Welke andere zaken zijn belangrijk voor je?
– Hoe makkelijk is het om van energieleverancier te veranderen?

Gebruik onze bespaartips in uw nieuwe huis.

Wanneer je naar een nieuwe woning verhuist, moet je rekening houden met een aantal zaken:
– Zorg ervoor dat jouw leverancier op een lijst van goedgekeurde energieleveranciers staat.
– Ga op zoek naar de beste deal voor elektriciteit en gas.
– Zorg voor een aparte elektriciteits- en gasmeter in jouw nieuwe huis.
– Koop elektrische accessoires alleen wanneer je ze nodig hebt, zodat je geen energie verbruikt terwijl ze zijn aangesloten.
– Zorg ervoor dat je nieuwe huis efficiënte apparaten heeft, zoals een vaatwasser met automatische uitschakeling.
– Zorg ervoor dat jouw nieuwe huis een programmeerbare thermostaat heeft om energie te besparen als je niet thuis bent.
– Zorg voor een aparte meter en rekening in uw nieuwe huis.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn