Erkend verhuizer

Verhuizen met huisdieren

Verhuizen met huisdieren

Verhuizen met huisdieren kan veel druk met zich meebrengen. Er zijn veel dingen die u moet regelen, en alles moet in- en uitgepakt worden. Het transport moet geregeld worden en dan moet alles uitgepakt en weer in elkaar gezet worden. Verhuizen is ook stressvol voor huisdieren. Niet vanwege bovenstaande redenen, maar omdat dieren in verschillende omgevingen terechtkomen, met verschillende geuren, verschillende geluiden, enzovoort. U wilt natuurlijk dat uw huisdier zo min mogelijk stress ervaart door het verhuizen, daarom hebben wij hieronder enkele tips op een rijtje gezet.

Verhuizen met huisdieren; knaagdieren


Knaagdieren hebben rust nodig, houd hier dus rekening mee bij het verhuizen met huisdieren. Het beste is om het dier zo min mogelijk te laten beleven en pas te verplaatsen als het nieuwe adres rustig is. Zet de knaagdierkooi vervolgens op een rustige plek met veel water en hooi. Geef in het begin niet te veel groenvoer, omdat dit kan zorgen voor gasvorming, wat stress kan verergeren. Rust en basisvoedsel zijn voor een knaagdier erg belangrijk bij een verhuizing.

Oppas of pension


Het is het beste om de hond tijdens de verhuizing naar een bekende oppas te brengen of eventueel naar een pension, zodat het dier niets krijgt van alle activiteiten. Als u de hond hebt opgehaald en naar uw nieuwe huis hebt gebracht moet u ervoor zorgen dat u de eerste dagen vaak thuis bent, zodat de hond zich kan aanpassen aan zijn nieuwe omgeving terwijl het baasje er is.

Neem de hond ook wat meer uit dan normaal, zodat hij zich kan aanpassen aan het nieuwe “territorium”, want zo ziet de hond zijn leefgebied. Zorg er daarnaast voor dat u de gegevens van het nieuwe adres in de chip aanpast, zodat als de hond wegloopt, deze terug kan keren naar het juiste adres.

Verhuizen met katten


Katten kunnen ook veel stress hebben door te verhuizen. Na de verhuizing zet u de dieren het beste in een ruimte met veel eigen spullen. Hierdoor kan de kat in een kleine leefruimte wennen aan de geur en het geluid van het nieuwe huis. Als u uw kat normaal gesproken buiten laat lopen, raden we aan om deze eerst 6 weken binnen te houden, anders zal het beest misschien nog op zoek gaan naar de oude woning.

Verhuizen met huisdieren; een vogel


Verhuizen met een vogel is over het algemeen vrij makkelijk. Net als bij de andere huisdieren adviseren wij u om uw vogel te verhuizen voor de verhuisdag en de kooi of volière in een rustige kamer te plaatsen. Zet hem pas na de verhuizing in de kamer waar hij komt te staan als alle drukte voorbij is.

Met deze tips van onze experts van verhuisbedrijf Wiersma ben je goed voorbereidt als u gaat verhuizen met huisdieren. Houd er wel rekening mee dat elk dier anders is. Het zijn net mensen. Heeft u nog aanvullende vragen of loopt u tegen iets aan wat wij niet hebben besproken in dit blog? Neem dan contact op met ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn