Erkend verhuizer

Verhuizen naar het buitenland; jezelf thuis voelen.

Verhuizen naar het buitenland; jezelf thuis voelen.

Verhuizen naar een nieuw land het is even spannend als angstaanjagend. U beseft nooit helemaal hoe sterk u gebonden bent aan de cultuur van je thuisland, totdat u naar het buitenland verhuist en geconfronteerd wordt met een cultuur – en mogelijk een taal – die duidelijk anders is dan die van jezelf. Deze verandering zal u dan ook zeker gaan voelen. Het beste is dan om aan deze verandering gewend te raken en het dan ook te omarmen. Want of u nu kiest voor een verhuizing naar een ander land, omdat u toe bent aan een avontuur of omdat u baan of iets anders u daarheen bracht, het aanpassen begint met naar de ervaring te leunen en het meeste eruit te halen dat u kunt. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Bestudeer cultuur voordat je gaat verhuizen naar het buitenland

Wanneer u voor vakantie naar een nieuw land gaat, wilt u de normen en culturele verwachtingen van het gebied begrijpen voordat u er aankomt. Het kennen van de gedragsnormen is belangrijk om vertrouwd te raken met jezelf en de omgeving. Besteed wat tijd aan het lezen van culturele etiquette thuis, en je zult de overgang van toeristisch naar “lokaal” gemakkelijker maken.

Taal leren voor je gaat verhuizen naar het buitenland

Als u naar een land verhuist waar je de taal niet kent, hoef je het niet vloeiend te spreken als u daar aankomt (het zal veel gemakkelijker zijn als u het elke dag hoort en spreekt), maar u moet de taal begrijpen ( de basis). Leer in uw vrije tijd eenvoudige dingen zoals “hallo” en “dank u”, evenals termen die u in het begin helpen navigeren. Er zijn tal van gratis online taalbronnen die als een goed startpunt kunnen worden gebruikt.

Accepteer dat je heimwee hebt

Na een verhuizing naar een nieuw land is heimwee volkomen normaal. Dompel jezelf onder in een nieuwe cultuur en taal waardoor u zich geïsoleerd voelt in u eigen ervaring of verlang naar een comfortabel en vertrouwd huis. Maar laat heimwee u er niet van weerhouden om van uw nieuwe huis te genieten. Erken dit, maar denk niet te veel na: als u uw tijd thuis doorbrengt met vrienden in plaats van erop uit te gaan om nieuwe mensen te ontmoeten, zal het moeilijker zijn om u aan de omgeving aan te passen.

Creëer een vertrouwde en geruststellende ruimte

Waar u ook woont, uw huis moet een toevluchtsoord zijn waar u kunt uitrusten. Dit geldt vooral als u in een nieuwe omgeving woont. Neem wat extra stappen om uw nieuwe huis of appartement echt als thuis te laten voelen. Hang foto’s van u familie en vrienden op. Dan vergeet u niet dat u een ontspannende plek hebt die niet zo anders en nieuw aanvoelt. Een van de beste aspecten van uitgaan en het verkennen en verhuizen naar een nieuw land is om uzelf onder te dompelen in een wereld die heel anders is dan het verleden. Ontwikkel de gewoonte om alles om je heen te verkennen en te ontdekken, wat zowel leuk is als u aanpast aan de nieuwe omgeving. Bekijk daarom populaire bezienswaardigheden en attracties en maak veel langeafstandswandelingen. U begrijpt al snel de indeling van dit land en waarom het zo bijzonder is.

Probeer nieuwe delicatessen

Eten is een troost, daarom wil je misschien vasthouden aan wat je weet na het verhuizen. Maar eten is ook een onderdeel van de cultuur en een van de beste manieren om een nieuw land te leren kennen. Weersta de honger naar bekende recepten en restaurantketens en streef ernaar te eten zoals de lokale bevolking. Als u van koken houdt, bezoek dan de markt en koop de onbekende ingrediënten die uw buitenlandse avontuurlijke keuken zullen bepalen.

Socializen

Waar u ook woont, het kan moeilijk zijn om mensen te leren kennen en u zult uw angstiger voelen nadat u naar een nieuw land bent verhuisd. Het is echter een belangrijk onderdeel van integratie. Leer u buren kennen, vind clubs en ontmoetingsplekken en praat in parken en coffeeshops. Dit kan natuurlijk een beetje eng zijn, maar als u uw eenzaam voelt, zult u het moeilijk vinden om u aan te passen. Als u zich meer op uw gemak voelt, kunt u beginnen met enkele online communities en ten slotte enkele fysieke bijeenkomsten voorstellen. Vrijwilligerswerk in uw nieuwe land is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en over belangrijke dingen te leren. Het zal u ook helpen om u verbonden te voelen met de nieuwe gemeenschap. Als taal u barrière is, overweeg dan om vrijwillig een nieuwe taal te leren op een school of gemeenschapscentrum.

Offerte aanvragen

Verhuizen naar een nieuw land – en daarmee een vreemde nieuwe wereld – is niet per se een eenvoudige aanpassing, maar het is een geweldige kans. Of het nu permanent is of tijdelijk, gebruik het als een ervaring om te leren en te groeien, en open je geest voor andere manieren van leven. Bij hulp en ondersteuning helpen onze experts bij Wiersma verhuizingen graag verder. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn