Erkend verhuizer

De 3 grootste verhuisblunders

De 3 grootste verhuisblunders

Verhuizen kan een van de meest stressvolle gebeurtenissen zijn die soms de nodige blunders met zich mee brengt. Er zijn een aantal bekende verhuis blunders; onjuist transport, verkeerde verhuisdozen en te laat beginnen. Gelukkig voor u kunnen al deze verhuisblunders worden voorkomen door een erkende verhuizer in te schakelen. Zo wordt het in plaats van een stressvolle ervaring een soepele en goed georganiseerde ervaring! Dat willen we toch allemaal?

Verhuisblunders 1 – Onjuist transport

Als u de verhuizing uitbesteedt is het erkende verhuisbedrijf verantwoordelijk voor de gehele verhuizing. Een erkend verhuisbedrijf bezit een keurmerk en hebben professioneel transport inclusief verhuisliften, ook hebben alle spullen die in de verhuiswagen komen en een transportverzekering. Als u ervoor kiest om zelf te vervoeren en te verhuizen, is het belangrijk om de juiste manier van transport te kiezen. Mag je je inboedel vervoeren in een aanhanger, bestelauto of moet je een vrachtwagen met laadklep gebruiken? Het is belangrijk om hier goed over na te denken en de impact van uw gezin te meten, zodat u op de dag van de verhuizing geen ongelukken meemaakt. Het is ook belangrijk om de deurposten van nieuwe en oude huizen correct te tekenen. Zo kun je meten of het hele meubel er doorheen past. Anders moeten sommige huishoudelijke artikelen mogelijk via ramen naar binnen en naar buiten en moet de lift mogelijk worden verplaatst.

Verhuisblunders 2 – verkeerde verhuisdozen

Verhuisdozen zijn overal wel te koop, maar er zit wel een verschil in kwaliteit tussen bepaalde verhuisdozen. Een verhuisbedrijf kan de klant nieuwe verhuisdozen aanbieden of gebruikte. Dit ligt aan het beschikbare budget van de klant, maar het verhuisbedrijf zal de verhuisdoos niet vaak gebruiken, en dat is niet voor niets. De doos is zeer sterk, scheurt niet en is biologisch afbreekbaar. Het is ook zeker niet motiverend om op de verhuisdag en tijdens de inpak periode in de eerste dagen altijd goedkope, gemakkelijk te scheuren verhuisdozen te gebruiken. Als de voorbereiding bijvoorbeeld niet erg soepel verloopt, is het aan te raden om voor een goede voorbereiding een doos aan te schaffen bij een erkend verhuisbedrijf!

Verhuisblunders 3 – te laat beginnen

Een goed plan is het halve werk! Mocht je een Erkende Verhuizer willen inschakelen voor je verhuizing, dan komen ze langs voor een gesprek en een inventarisatie van de inboedel. Zo weet het verhuisbedrijf hoeveel kubieke meter er naar de nieuwe woning verhuisd moet worden en kan het een offerte maken. Een erkende verhuizer kan ook verantwoordelijk zijn voor het demonteren, inpakken van huishoudelijke artikelen, klusjesmannen en schoonmaakartikelen. Op deze manier is alles tot in de puntjes geregeld! Mocht u zelf de verhuizing gaan verrichten is het van belang een planning te maken wat, wanneer ingepakt moet worden en wat wel of niet mee gaat naar de nieuwe woning. Begin vroeg genoeg met het inpakken en het verpakken van uw inboedel, op deze manier blijft alles netjes en in de juiste staat!

Offerte aanvragen

Als u een erkende verhuizer zoekt die deze taken op zich moet nemen, aarzel dan niet en vraag hier uw offerte aan.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn