Erkend verhuizer

Gaat u verhuizen? Wij hebben 10 tips voor uw lege woning achterlaten na het verhuizen

Gaat u verhuizen? Wij hebben 10 tips voor uw lege woning achterlaten na het verhuizen

Misschien ga je verhuizen en heb je je huis nog niet verkocht; of misschien ondergaat het een grote renovatie. Wat de reden ook is dat u uw huis moet verlaten, het is belangrijk om te onthouden om het te beschermen terwijl u weg bent. Een leeg huis is kwetsbaar voor diefstal en vandalisme. Volg deze 10 eenvoudige tips om uw lege woning te beschermen en te voorkomen dat ongelukken gebeuren.

1 Vergrendel en beveilig alle ramen en deuren van uw lege woning

Zorg er allereerst voor dat alle ramen en deuren in lege woning vergrendeld zijn voordat u weggaat. Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, is het eigenlijk heel gemakkelijk om te vergeten om de sloten in het midden van een chaotische en stressvolle verhuizing te controleren. De meeste mensen die verhuizen, hebben niet alleen haast om naar hun nieuwe huis te gaan, maar zijn ook druk bezig met het aansturen van de verhuizers van het verhuisbedrijf of het laden van een vrachtwagen. Het dubbel controleren van de sloten kan gemakkelijk vergeten worden. Het is echter een van de belangrijkste (zo niet de belangrijkste) stappen die u kunt nemen om uw lege woning te beschermen bij een verhuizing.

2 Geef een buur of vriend een extra sleutel van uw lege woning

Ver weg verhuizen? Degenen die naar een nieuwe stad of land verhuizen, moeten een extra sleutel achterlaten bij een vertrouwde buur, vriend of familielid die in de buurt woont. Op deze manier, als je iemand in huis moet laten, zoals een klusjesman of politieagent, kunnen zij dat doen.

3 Zorg voor je tuin

Wil je nog steeds je huis verkopen? Laat de tuin niet vervallen. Het laatste dat je wilt wanneer je het huis aan potentiële kopers laat zien, is dood gras, stervende planten of gevallen takken in de voortuin. Als je een tuinman of een landschapsteam hebt, raad ik aan ze regelmatig in te huren om je gazon te maaien. Het is ook een goed idee om een automatisch sprinklersysteem te hebben dat de planten water geeft. Laat alsjeblieft een vriend of buurman langskomen om je tuin elke week of zo te controleren om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

4 Installeer automatische lichten

Als u nog geen bewegingsdetector lampen buiten hebt, raad ik u aan deze te installeren voordat u gaat verhuizen. Uiteindelijk is het minder waarschijnlijk dat een dief ‘s nachts bij u inbreekt wanneer er een felle spot op hem gericht staat. Deze lichten gaan aan als en wanneer iemand rondloopt bij uw woning. Het is een goed idee om een reeks lampen boven de garagedeuren, voordeur, ramen en zijkanten van het huis te hebben. Vergeet niet de achterkant van het huis, evenals eventuele veranda’s.

5 Haal waardevolle spullen uit uw lege woning

Wilt je het huis opknappen met meubels en spullen terwijl je weg bent? Als je dit van plan bent, zorg er dan voor dat je alle waardevolle spullen meeneemt. Kostbaarheden omvatten dure tv’s en elektronica, waardevolle kunstwerken, Perzische tapijten, dure meubels en sieraden. Als je het lege huis met meubels wilt presenteren, raad ik je aan gebruikte of gehuurde meubels te gebruiken. Je kunt ook naar donatie websites gaan, zoals Goodwill of Habitat for Humanity, om eenvoudig meubilair in de woonkamer evenals keuken artikelen te vinden.

6 Hang een bord met alarm systeem voor het raam van uw lege woning

Zelfs als u besluit uw alarmsysteem los te koppelen (wat ik niet aanraad), moet u uw beveiligingssysteem bij de hand houden. De meeste inbrekers en slechteriken zullen geen inbraak proberen als ze denken dat het huis is uitgerust met een alarmsysteem. Beveiligingssysteem borden omvatten alles van muurstickers tot bordjes voor in de tuin. Als u nog geen bord hebt, raad ik u aan contact op te nemen met uw beveiligingsbedrijf om ze naar uw lege woning te laten sturen.

7 Houd uw alarmsysteem aan

Over beveiligingssystemen gesproken, het is een goed idee om uw bestaande alarmsysteem aangesloten te houden nadat u bent vertrokken. Aangezien de meeste maandelijkse abonnementen slechts tussen de €15 en €30 kosten, vinden we het de rust zeker waard. Zorg ervoor dat het alarmsysteem is aangesloten richting de politie. Op deze manier, als je alarm afgaat, zal de politie naar je huis komen, in plaats van te wachten tot je 112 belt. Je kunt ook overwegen om een goede vriend of buurman in de stad je alarmcode te geven – voor het geval iemand iets nodig heeft om binnen te komen om het uit te zetten.

8 Hou een klusjesman bij de hand

Heb je een klusjesman dichtbij je vorige huis? Zorg ervoor dat zijn of haar nummer in je telefoon zit. Van noodsituaties tot algemeen huisonderhoud, het is een goed idee om een betrouwbare klusjesman op afroep te hebben. Op deze manier, in het geval van lekkende kranen, problemen met keukenapparatuur of andere eenvoudige reparaties aan huis, hebt u iemand in de buurt die uw problemen snel en efficiënt kan oplossen. Immers, als je je huis laat zien aan potentiële kopers, wil je ze geen huis laten zien dat uit elkaar valt.

9 Parkeer een auto op de oprit van uw lege woning

Als je niet langer in je huis woont, is het belangrijk om het te laten lijken alsof je er nog steeds bent. Inbrekers plegen sneller een inbraak wanneer de bewoners weg zijn. Door tijdelijk een auto op de oprit te parkeren, voegt u een extra laag bescherming toe aan je leegstaande woning. Als je niet meer in de buurt bent, stel ik voor een vriend of buur te vragen of ze het niet erg vinden om een van hun voertuigen op je oprit te parkeren – althans voor een deel van de tijd.

10 Overweeg de aankoop van een lege woningverzekering

Geloof het of niet, je kunt echt een verzekering kopen voor deze hachelijke situatie. Als je je huis leeg achterlaat nadat je bent verhuisd, raad ik aan een lege woning verzekering te overwegen. De meeste polissen hebben betrekking op daden van vandalisme, maar ook op bepaalde rampen, zoals vuur, bliksem, wind, hagel en meer. Neem contact op met je huidige verzekeraar om te vragen naar je bestaande verzekering en de opties tijdens leegstand van het huis.

Klaar om te verhuizen?

Je huis is veilig en je bent klaar om te verhuizen! Veel succes met de verhuizing! Neem contact op Wiersma Verhuizingen voor het verzorgen van uw verhuizing.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn