Erkend verhuizer

Energiecontract en verhuizen, waar moet je rekening mee houden?

Energiecontract en verhuizen, waar moet je rekening mee houden?

Energiecontract en verhuizen, waar moet je rekening mee houden? Als je gaat verhuizen, is er van alles waar je rekening mee moet houden. Er moet van alles geregeld worden: verzekeringen, inschrijven en uitschrijvingen, adreswijzigingen… en zo ook de zaken omtrent jouw energiecontract.


Veranderen van energieleverancier of energiecontract


Je kan ervoor kiezen om een nieuwe energieleverancier te kiezen wanneer je gaat verhuizen. In dat geval is het belangrijk dat je jouw energiecontract op tijd opzegt, om latere problemen hiermee te voorkomen. Houd er rekening mee dat de meeste contracten een opzegtermijn hebben van 30 dagen. Neem contact op met jouw energieleverancier en bespreek jouw situatie.


Energiecontract meenemen


Het kan echter ook zo zijn dat je ervoor kiest om jouw energiecontract mee te nemen naar jouw nieuwe huis. Het is in dat geval van belang om de verhuizing zo snel mogelijk door te geven aan de leverancier. In veel gevallen kan je jouw verhuizing al drie maanden van tevoren doorgeven. Op die manier kan de leverancier alles op tijd regelen voor de verhuizing.

Ook voor jou is het fijn, want tegen de tijd dat de verhuizing op het punt staat plaats te vinden, heb je wel meer aan je hoofd. Zorg er in ieder geval voor dat je jouw verhuizing twee weken van tevoren doorgeeft aan jouw energieleverancier. Dit voorkomt problemen voor of na het verhuizen met de energie.


Overige zaken om rekening mee te houden


Het kan zo zijn dat je voor verschillende energiezaken verschillende leveranciers hebt. Zo kun je een andere leverancier hebben voor gas dan voor elektriciteit. Check daarom altijd goed of alles is afgesloten bij dezelfde leverancier of niet. Dit voorkomt latere problemen bij het opzeggen of verlengen van jouw energiecontract. Verder is het belangrijk om goed op te letten wat de meterstanden zijn in het oude huis, en ook in het nieuwe huis.

Met een slimme meter worden de meterstanden automatisch doorgegeven, maar met een niet-slimme meter niet. In het laatste geval moet je de meterstanden op de dag van de verhuizing noteren, en binnen enkele dagen doorgeven aan de leverancier. Wanneer je dit niet doet, wordt er voor jou een schatting gemaakt door de leverancier van de verbruikte energie.

Heb je nog andere vragen over verhuizingen? Neem gerust contact met ons op.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn