Erkend verhuizer

6 tips tegen verhuisstress

6 tips tegen verhuisstress

We leven momenteel in een vreemde tijd. Veel mensen zullen merken dat ze door de corona crisis wat mobiliteitsproblemen hebben. Als je gaat verhuizen, neemt de druk toe. Verhuizen is een belangrijk moment in je leven, en daar is een reden voor. Als je je hierdoor gestrest voelt, is dat niet verwonderlijk. Met onze jarenlange ervaring hebben wij die verhuisdruk van vele klanten ervaren. In deze blog geven we je 6 belangrijke tips om met deze stress om te gaan.

Tip 1: Begin op tijd
Door op tijd te beginnen met plannen kun je een hoop ellende voorkomen. Geef adreswijzigingen tijdig door zodat er voldoende verhuisdozen in huis zijn en begin op tijd met inpakken. Zolang je het gevoel van controle behoudt, kun je later stress voorkomen.

Tip 2: Grote opruiming
Hoe minder spullen je hebt, hoe minder je hoeft te verhuizen. as daarom een paar dagen in voor een grote opruiming. Pak kamer voor kamer aan, zodat je de klus kunt overzien.

Tip 3: Vraag om hulp
Het is misschien niet handig om het hele gezin te vragen om te helpen verhuizen, maar als je hulp nodig hebt, bel dan op tijd aan. We zijn nu goed in het zo veilig mogelijk verplaatsen en denken graag met je mee hoe we je kunnen helpen.

Tip 4: schrappen, schrappen, schrappen
Als je merkt dat je je gestrest voelt en niet in staat bent om je acties te beheersen, probeer dan orde te scheppen in de chaos in je geest. Je moet sowieso verhuizen, dus andere activiteiten moeten in deze tijd mogelijk bezwijken. Zet sport, hobby’s en vrienden opzij en concentreer je op voor de komende tijd even op de verhuizing. Op dit moment zijn georganiseerde activiteiten en voldoende rust belangrijker dan deze activiteiten.

Tip 5: las rustmomenten in
Iedereen heeft een andere manier van ontspannen. Het meest ontspannende is misschien wel het lezen van een boek op de bank of het bakken van een taart. Ontdek wat jou tot rust brengt en neem daar de tijd voor. Je hebt misschien het gevoel dat deze activiteiten niet zo belangrijk zijn, maar als je geen korte pauze neemt, zul je je zeker gestrest voelen.

Tip 6: Zorg goed voor jezelf
Als mensen geven we vaak niet veel om onszelf als we onder grote druk staan. Na een drukke dag bestel je sneller pizza en werk je liever langer dan op tijd uitslapen. Deze slechte gewoonten zullen je vroeg of laat ruïneren. Zorg daarom extra goed voor jezelf. Zorg dat je gezond eet, op tijd naar bed gaat en voldoende rust neemt.

Bonustip: Neem contact op met Wiersma Verhuizingen
Als je nog geen keuze hebt gemaakt voor een verhuisbedrijf, dan ben je bij Wiersma Verhuizingen aan het juiste adres. Door onze jarenlange internationale ervaring zijn wij zeer geschikt om ook uw verhuizing ook tot een goed einde te brengen. Wij begeleiden u van a – z.

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn