Erkend verhuizer

Waar let je op als je gaat samenwonen?

Waar let je op als je gaat samenwonen?

Als je besluit om te gaan samenwonen, dan betekent dit dat de verhuizing anders zal verlopen dan normaal. Het gaat er niet meer om dat je al jouw spullen van het ene huis naar het andere verplaatst. Nu moeten er spullen van twee huizen naar één huis. Dat heeft consequenties voor de manier waarop de verhuizing georganiseerd moet worden.

Zoek je spullen uit als je gaat samenwonen

Spullen uit twee huizen passen vaak niet allemaal in één huis. Ook zullen er veel dubbele spullen tussen zitten. Zoek daarom uit welke spullen je wel wil meenemen naar het nieuwe huis waar je gaat samenwonen, en welke niet. Dit scheelt weer in de hoeveelheid meubels die je moet verhuizen.

Stel een samenlevingscontract op

Wanneer je gaan samenwonen, zijn er allerlei dingen waar je afspraken over moet maken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de spullen als jullie uit elkaar gaan, of als één van jullie overlijdt? Welke spullen zijn van wie, en wie mag er in het huis blijven? Ook is het belangrijk om op dit moment afspraken te maken over medische keuzes die eventueel in de toekomst gemaakt moeten worden. Het kan namelijk voorkomen dat jij een besluit over jouw partner moet maken, of andersom. Een samenlevingscontract biedt hier uitkomst.

Regel de geldzaken

Bij het samenwonen komen ook allerlei geldzaken kijken. Maak je bijvoorbeeld een gezamenlijke rekening aan, zodat je alle gezamenlijke kosten daarvan kan betalen? Hoeveel draagt ieder dan bij aan deze rekening? Ook verzekeringen moeten geregeld worden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de zorgverzekering wanneer je samenwoont? Wellicht kunnen jullie je op een gezamenlijke polis inschrijven, zodat je op de kosten kan besparen. Zo zijn er nog meer punten waar je over na kan denken, zoals schadeverzekeringen, inboedelverzekeringen, of de hypotheek. Door vooraf afspraken te maken voorkom je gedoe op een later moment.

Ben je op zoek naar een professionele verhuizer als je gaat samenwonen? Klik hier voor meer informatie.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn