Erkend verhuizer

Handig en praktisch inpakken tijdens je verhuizing? Wiersma geeft je 10 tips!

Handig en praktisch inpakken tijdens je verhuizing? Wiersma geeft je 10 tips!

Inpakken van je spullen tijdens het verhuizen is een tijdrovend klusje. Handig is wel om er de nodige aandacht aan te besteden, want je wilt natuurlijk wel dat je spullen heel overkomen naar je nieuwe woning. Daarnaast is het handig om het tijdens het uitpakken niet al je spullen door elkaar te hebben, want dat maakt het uitpakken en inrichten een erg onoverzichtelijke en rommelige bezigheid. Wat is dan de beste manier om je spullen in te pakken tijdens je verhuizing? Wiersma verhuizingen geeft je 10 tips op een rij!


Zorg voor de juiste materialen en verhuisdozen


Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je voorzien bent van genoeg stevige verhuisdozen. De beste oplossing is natuurlijk om te werken met ‘echte’ verhuisdozen, maar je kunt ook andere stevige dozen zoals bananendozen gebruiken. Zorg niet voor te slappe dozen, want niet iets vervelender dat bodem uit de doos valt tijdens het sjouwen.


Grotere en kostbare objecten verhuizen


Denk van tevoren over na hoe je grotere objecten en waardevolle voorwerpen gaat verhuizen. Goederen waar je veel waarde aan hecht wil je natuurlijk wel in goede staat naar je nieuwe woning verhuizen. Denk bij breekbare voorwerpen aan beschermingsmateriaal, zoals bubbeltjesplastic. Wiersma begrijpt jouw als het gaat om verhuizen van grote en waardevolle spullen en denkt graag met je mee in oplossingen! We gaan met de grootste zorg met jouw spullen om.


Verhuizen? Doe het inpakken in meerdere fases!


Als je weet dat je gaat verhuizen, kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met voorbereiden en inpakken. Maar natuurlijk heb je ook nog diverse spullen nodig en wil je nog items gebruiken voor je verhuizing écht gaat plaatsvinden. Bekijk welke voorwerpen je het minst nodig hebt en beginnen met het inpakken daarvan. Dingen die je veel gebruikt pak je als laatst in.


Pak dingen die bij elkaar horen bij elkaar in en nummer je verhuisdozen


Het handigst is om zo veel mogelijk items die in dezelfde ruimte gebruikt worden bij elkaar in te pakken. Pak bijvoorbeeld al het bestek, pannen en keukenmaterialen in dezelfde doos bij elkaar. Je kunt een lijst maken per vertrek met het nummer van de doos erachter, zodat je een snel overzicht hebt van welke doos in welke ruimte hoort. Zo kun je tijdens het verhuizen de dozen vast in het juiste vertrek neerzetten, wat een hoop gesleep scheelt.


Pak hangende kleding in door middel van een vuilniszak.


Een handige truc voor het verhuizen van je hangende kleding is om meerdere kledingstukken vanaf de onderkant een vuilniszak bij elkaar te binden tijdens het inpakken. Zo houd je het gebundeld én blijft het schoon. Pak je kleding hangend in, leg het zo in de verhuiswagen, hang het in je nieuwe woning weer zo in de kast, haal de vuilniszak eraf en voilá! De meeste efficiënte manier om je hangende kledingstukken te verhuizen.


Pak servies en glaswerk tijdens het verhuizen in


De meest breekbare dingen, zoals servies en glaswerk, vragen tijdens het verhuizen om de nodige bescherming tijdens het inpakken. Hiervoor is de gemakkelijkste oplossing om handdoeken gebruiken. Je kunt drie stuks servies in een handdoek wikkelen en vervolgens tape of vershoudfolie gebruiken om het bij elkaar te houden. Borden kun je ook gemakkelijk verticaal inpakken in een verhuisdoos!


Pak je glazen in met sokken


Met sokken? Het klinkt natuurlijk een beetje raar, maar je kunt tijdens je verhuizing je glaswerk gemakkelijk beschermen door er een sok omheen te doen. Deze manier van inpakken beschermt je glazen tegen vallen en stoten. Zorg er wel vanuit hygiënisch oogpunt voor dat je schone sokken gebruikt .


Maak foto’s van je kabels voor het verhuizen


Tegenwoordig gaan er tijdens het verhuizen vaak een hoop elektronische apparaten mee, waar de nodige kabels bij horen. Niets is vervelender dan helemaal op nieuw uit te moeten zoeken welk kabeltje bij welk apparaat hoort als je bent verhuisd naar je nieuwe woning. Daarom is het handig om van tevoren foto’s te nemen van de bekabeling die bij ieder apparaat hoort, dat scheelt je een hoop uitzoekwerk. Houdt hier rekening mee bij het inpakken.


Wikkel lades van kasten in met folie


Voorkom dat tijdens het sjouwen van kasten de lades uit de kast schuiven of zelfs vallen door kasten te omwikkelen met folie. Voor sjouwers en verhuismannen is het niet zo prettig dat je allerlei spullen in je kasten laat zitten, maar kleine en lichte voorwerpen kun je prima laten zitten als je gebruik maakt van folie. Zo kun je ondergoed, sokken, of bestek prima in de lades van je kast laten zitten. Dit scheelt weer het nodig in- en uitpakwerk.


Tot slot; pak één verhuisdoos in met je belangrijkste spullen


Verhuizen is een inspannende klus. Het is wel lekker wanneer je niet meteen al je dozen open hoeft te trekken als je net verhuisd bent naar je nieuwe woning. Pak daarom één verhuisdoos in met je belangrijkste spullen, die je verwacht nodig te hebben op de eerste avond en de ochtend daarna. Denk bijvoorbeeld aan je toiletspullen, pyjama en de nodig kleding. Of misschien een flesje wijn om je verhuizing te vieren ?!

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

inpakken

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn