Erkend verhuizer

Een verhuizing, hoe zorg je ervoor dat je je snel thuis voelt.

Een verhuizing, hoe zorg je ervoor dat je je snel thuis voelt.

Een verhuizing is natuurlijk niet niks, het is een spannende periode uit je leven waarin je ervoor wilt zorgen dat alles perfect volgens plan gaat. Het allerbelangrijkste hierin is dat je je na de verhuizing helemaal thuis voelt in je nieuwe huis. Vaak komt het voor dat mensen dit gevoel nog niet meteen hebben en dat is helemaal niet erg. Wij van Wiersma Verhuizingen hebben in deze blog een aantal tips verwerkt die jou kunnen helpen om je snel thuis te voelen na een verhuizing.

Meubels meenemen met een verhuizing?


De meeste mensen willen bij een verhuizing graag meubels uit hun oude huis meenemen naar het nieuwe huis. Dit kan heel goed uitpakken maar het kan ook niet werken. Kun je in je nieuwe huis heen plekje vinden voor het kastje dat in je oude huis zo mooi stond? Probeer het dan niet alsnog ergens neer te zetten, als het niet bij je nieuwe huis past dan past het simpelweg niet. Daarnaast kan het verplaatsen van je meubels naar een andere positie ook erg veel doen. Probeer alles uit en zorg ervoor dat jij je goed voelt bij de gekozen indeling.

Maak een lijst met klusjes na de verhuizing


Na de verhuizing moet er natuurlijk nog van alles gebeuren. Een muur moet bijvoorbeeld worden geverfd of een lamp moet nog worden opgehangen. Het niet doen van deze klusjes zorgt er niet voor dat je niet in je huis kan wonen maar bij Wiersma Verhuizingen hebben wij gemerkt dat het gevolg ervan wel is dat je je vaak niet thuis voelt in je nieuwe huis.

De gedachte dat er nog van alles moet worden gedaan blijft door je hoofd spoken en het is ook lastig om er tijd voor te vinden terwijl je drukke leven gewoon doorgaat. Daarom is het belangrijk dat je een lijst maakt met klusjes die nog moeten worden gedaan. Zo weet je precies wat er nog gedaan moet worden en kun je de klusjes makkelijk stap voor stap afwerken.

Probeer vaste plekken te creëren 

Zodra je spullen een vast plekje in je nieuwe woning krijgen zal het sneller vertrouwd voelen en dus al je thuis. Heb je moeite met het vinden van vaste plekken? Leg jezelf niet te veel druk op, vaak vinden veel spullen ook vanzelf een vast plekje.

Leer de buurt kennen

Om je thuis te voelen in je huis is het ook belangrijk om je thuis te voelen in je buurt. Ga er op uit en maak kennis met je buren, het is goed om te weten wie er bij je in de buurt wonen. Ga daarnaast op onderzoek waar je wat kunt doen in je buurt. Waar zit bijvoorbeeld de supermarkt en waar zijn de sportvelden? Is er een huisarts of een tandarts?

Wat vooral ook belangrijk is dat je rekening houdt dat een dit hele proces gewoon tijd kost. Wiersma Verhuizingen doet er in ieder geval alles om aan om uw verhuizing zo snel en soepel mogelijk te laten lopen. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn