#wiersmaverhuizingen actueel

Verhuizen naar het geliefde Friesland

Friesland is een prachtige provincie en heeft ongelooflijk veel te bieden. Wanneer u opzoek bent naar ruimte, rust en natuur, dan is Friesland een goede keus. Naast de vele ruimte en vrijheid heeft de provincie ook vele gezellige steden. Een voorbeeld hiervan is Leeuwarden, oud Culturele Hoofdstad van Europa. Wanneer u van provincie naar provincie verhuist kan er een cultuurverschil ontstaan. Daarom hebben wij voor u een aantal punten om Friesland en de inwoners beter te leren kennen.

Een echte Fries

De Friese bevolking is net ietsje anders dan de rest van Nederland. Friezen hebben hun eigen taal maar ook een eigen manier van leven. Friezen staan bekend om hun rustige, relaxte en vrije levensstijl. Wat echte Friezen kenmerkt is de gastvrijheid en de ontspannen sfeer. Dit maakt het een provincie waar u zich snel zal thuis voelen.

 

De Friese natuur

Het landschap van de provincie kent vele mooi locaties waaronder vier nationale parken. Een bekend voorbeeld hiervan is de Waddenzee en het Waddengebied, welke uitgeroepen is tot het mooiste natuurgebied van Nederland. Het Waddengebied behoort ook tot de UNESCO Werelderfgoed lijst. Naast het waddengebied kent Friesland vele mooie parken en bossen, welke geschikt zijn om een heerlijke wandeling in te maken.  

 

Hoofdstad van de provincie Friesland

De hoofdstad van Friesland is de stad Leeuwarden. De stad Leeuwarden was in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. In Leeuwarden zijn vele winkels, cafés en restaurants waardoor de stad geschikt is voor vele geplande uitjes. In de stad worden ook erg veel evenementen gehouden waar u heen kan om feest te vieren.

 

De elf steden in Friesland

Friesland kent vele gezellige en sfeervolle steden. In de elf steden zijn genoeg leuke activiteiten te doen voor jong en oud. Een evenement welke de elf steden bij elkaar brengt is de Elfstedentocht. De Elfstedentocht is een schaatstocht van bijna 200 kilometer over natuurijs. De schaatstocht wordt georganiseerd door de Koninklijke vereniging De Friesche Elf Steden. Vanwege de afstand wordt de Elfstedentocht ook wel “De Tocht der Tochten” genoemd. De start- en aankomstplaats is de hoofdstad van Friesland.

 

Offerte aanvragen

Verhuizen binnen een provincie of naar een andere provincie? Bij hulp en ondersteuning helpen onze experts bij Wiersma verhuizingen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn