Erkend verhuizer

Checklist verhuizen. Verhuizen wordt een eitje met deze checklist

Checklist verhuizen. Pfuuu.. jullie gaan verhuizen en je ziet er als een berg tegenop.. inschrijven bij de gemeente, verhuisdozen inslaan, een verhuisbedrijf regelen, verzekeringen regelen en verhuiskaartjes sturen. Zomaar een handgreep uit de waslijst aan dingen die je moet regelen als je van plan bent te gaan verhuizen. Dat is nogal wat en dat snappen we. Daarom geven we je in dit blog graag een checklist verhuizen mee om te zorgen dat je de belangrijkste dingen niet vergeet. Zo kun je gewoon de checklist afwerken en weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen zal komen te staan. En dat is wel zo prettig in een drukke periode.

VOOR DE VERHUIZING

Nog voor je überhaupt gaat verhuizen beginnen de voorbereidingen al.  We gaan er in dit blog van uit dat je wel al een huis gekocht hebt of een afspraak hebt om te gaan huren. In deze fase moet je in ieder geval aan een aantal belangrijke dingen denken, hieronder in de checklist verhuizen vorm:

 • Verzekeringen regelen: opstalverzekering, inboedelverzekering, overlijdensrisicoverzekering en eventueel aansprakelijkheidsverzekering
 • Een verhuisbedrijf regelen
 • Een verhuiswagen regelen
 • Verhuisdozen regelen
 • Adreswijziging doorgeven aan belangrijke instanties
 • Bepalen wat je mee gaat verhuizen en wat er weg gaat
 • Hulp inschakelen voor de verhuizing
 • Meubels demonteren voor de verhuizing

Bovenstaande is slechts een greep uit de checklist verhuizen dingen die je moet regelen voordat de verhuizing plaatsvindt. Je moet namelijk misschien nog wel op zoek naar nieuwe meubels. Ook kan het zijn dat je de huur nog moet opzeggen bij je huidige verhuurder. Handig is om voor jezelf een checklist te maken met alle dingen die voor jouw verhuizing van toepassing zijn.

OP DE VERHUISDAG

Je hebt nu de checklist die handig is voor de periode in aan loop naar de verhuizing afgewerkt. De volgende stap is nu de verhuisdag. Over het algemeen een stressvolle dag die vaak net niet zo loopt als je zou willen. Daarom is het voor deze dag ook weer handig om een checklist verhuizen te maken. Zo kun je gedurende de dag lekker dingen afstrepen en heb je ook echt het gevoel dat er vooruitgang in zit. Hieronder een aantal voorbeeldpunten voor in jouw checklist verhuizen:

 • Voldoende eten en drinken in slaan voor vrienden of familie die helpen
 • Spullen inpakken in verhuisdozen
 • Gordijnen en andere vastzittende dingen demonteren
 • Inboedel vervoeren naar het nieuwe adres
 • Verhuizers instrueren over waar verhuisdozen heen mogen
 • Meubels monteren
 • Verhuisdozen uitpakken
 • Inboedel op de juiste plaats zetten

Bovenstaande punten gelden voor iedere verhuizing. Daarom is het handig om voor de verhuisdag een checklist verhuizen te maken. Iedereen die helpt met verhuizen weet dan waar ze aan toe zijn en het helpt om structuur te houden in de hectische dag.

CHECKLIST NA VERHUIZING

Als je dan eenmaal verhuisd bent is het helaas nog niet gedaan met het geregel van dingen rondom het betrekken van je nieuwe huis. In de weken na je verhuizing is het raadzaam om een checklist bij te houden met wat je al geregeld hebt en wat je verder nog moet regelen. Je kunt in ieder geval de volgende dingen opnemen in de checklist verhuizing voor na de verhuizing:

 • Inschrijven bij de nieuwe gemeente
 • Verhuiskaartjes sturen naar vrienden en familie
 • Adreswijziging doorgeven voor de post
 • Gehuurde hulpmiddelen zoals een verhuiswagen en verhuislift terugbrengen
 • En daarna natuurlijk de buren gezellig op de koffie uitnodigen

Waarschijnlijk wil je nog wel meer dingen regelen in de dagen, weken en zelfs maanden na je verhuizing. Om niks te vergeten is het ook handig om die punten allemaal in je checklist verhuizen op te nemen.

Het fijne van alle punten in een checklist verhuizen opnemen is dat je niet snel iets zal vergeten, en dit maakt je verhuizing aanzienlijk relaxter en makkelijker. Als leuk extraatje kun je aan het einde zien wat je allemaal gedaan hebt in de periode rondom je verhuizing. Ook kun je nog een keertje extra controleren of je echt niets bent vergeten.

GEEN ZIN IN EEN CHECKLIST? REGEL EEN VERHUISBEDRIJF

We kunnen ons ook heel erg goed voorstellen dat je er helemaal niet op zit te wachten om zo’n uitgebreide checklist verhuizen voor je verhuizing bij te houden. Uiteraard zul je een hoop dingen altijd zelf moeten regelen maar er zijn andere optie. Zo kun je bijvoorbeeld een goedkoop verhuisbedrijf inschakelen om jouw verhuizing te ontzorgen.

Een voordelige verhuisservice neemt de zorgen van de verhuisdag zelf voor jou weg door je spullen veilig van A naar B te brengen. Desgewenst is er vaak ook een fullservice verhuizing mogelijk. In dat geval regelt het verhuisbedrijf ook dat al je spullen worden ingepakt. Daarnaast worden je wasmachine en droger ontkoppeld en je gordijnen gedemonteerd. In dat geval hoef je echt niets meer zelf te regelen en wordt jouw verhuizing een dag zonder zorgen.

Het inschakelen van een verhuisbedrijf is in veel gevallen ook stukken goedkoper dan je zou denken. Vooral bij een studenten verhuisservice kun je goed besparen op de verhuiskosten die anders toch behoorlijk hoog zouden zijn. Als je interesse hebt kun je altijd even contact met ons opnemen. Je ontvangt dan in de meeste gevallen op dezelfde dag nog een vrijblijvende offerte.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!