Erkend verhuizer

Samenwonen? Mooie voor jullie geldzaken

Samenwonen? Mooie voor jullie geldzaken

Woon je samen of ga je dat binnenkort doen? Hoe hebben jullie je geldzaken geregeld? Met deze tips voorkom je nare ruzies over geld en hou je het samen leuk!

Maak heldere afspraken over jullie geldzaken

Bespreek met elkaar wat je van elkaar verwacht op het gebied van financiën. Hoe verdelen jullie de huur, of de kosten van het koophuis? Brengen jullie allebei evenveel in voor de wekelijkse boodschappen, of gaat dit naar ratio van het inkomen? Hoe zit het met uitgaven voor de decoratie van het huis, of andere spullen?

Creëer overzicht in jullie geldzaken

Begin met het maken van een overzicht van alle inkomsten en uitgaven. Zo krijg je een beter beeld van wat er binnenkomt, en wat er weer uitgaat. Op die manier zie je misschien ook waar er nog op bespaart kan worden. Afhankelijk van het overzicht kan je ook weer verder met afspraken maken.

Open een gezamenlijke rekening

Hier draag je dan bijvoorbeeld iedere week of maand een bedrag aan bij. Spreek met elkaar af hoeveel ieder bijdraagt, en wat er van de rekening betaalt mag worden. Boodschappen en de huur vallen onder gezamenlijke kosten, maar hoe zit het met die PlayStation of dat mooie schilderij die je partner zo graag wil?

Behoud ook een eigen rekening

Dat je gaat samenwonen, betekent natuurlijk niet dat je geen individuele uitgaven meer hebt. Als je een avond op stap gaat met je vrienden, of je koopt een nieuw paar schoenen, dan hoeft je partner hier niet per se aan bij te dragen. Je eigen rekening gebruik je voor alle uitgaven die alleen voor jou zijn.

Ga je samenwonen en heb je een professionele verhuizer nodig? Neem dan contact met ons op.

Geldzaken

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn